Er du nysgjerrig på fordelene ved et vegetarisk kosthold?

Vegetarbloggen.com er ikke lenger tilgjengelig her. Prøv vegetarbloggen.no i stedet.

Vegetarmat – et moderne og sunt valg

Nettsiden vår handler om et vegetarisk kosthold. På denne informasjonssiden skal vi gå litt nærmere inn på fordelene ved dette livsstilsvalget.

Vegetariansk kosthold øker i popularitet

Stadig flere får øynene opp for å velge et grønnere kosthold. Dette er det flere årsaker til. Først og fremst er det en internasjonal trend som har økt i popularitet i vesten de siste årene. Dette handler om både helsefordeler, dyrevelferd og å ta miljøvennlige valg. På grunn av den økte interessen har det også dukket opp stadig flere kjøtterstatninger på det norske markedet. At vegetarmat er enklere å få tak i enn før er en stor fordel, som gjør at flere vil prøve vegetarprodukter. Kjøtterstatningene gjør også overgangen enklere for kjøttelskere. Nå kan de finne både burgere og nuggets i butikkhyllene, som smaker som kjøtt.

Fordeler ved å spise vegetarisk

Visste du at Verdens helseorganisasjon anbefaler et inntak av kun 90 gram kjøtt om dagen? Her i Norge spiser vi mye mer, og vi får ikke i oss den anbefalte mengden grønnsaker. Et kosthold med stor variasjon av frukt og grønt er svært helsefremmende. Du trenger ikke bli hundre prosent vegetarianer for å gjøre endringer som er gode både for deg og for planeten.

Kjøttproduksjonen fører til store klimautslipp, og dyrene får et mindre verdig liv når etterspørselen etter kjøtt er så høy. Dersom det var mindre etterspørsel etter kylling, ville ikke produsentene avle frem rasene som vokser fort, men som ofte har problemer med å gå. Dermed ville kyllingene fått et bedre liv før de endte på tallerkenen.

Kan en vegetarianer snuse?

Mange vegetarianere lurer kanskje på om man fortsatt kan snuse når man kutter ut kjøttet. Svaret på det spørsmålet vil være avhengig av årsaken til at du valgte å bli vegetarianer.

Hvis du valgte å bli vegetarianer fordi du ikke vil spise kjøtt, så er svaret ja. Da kan du snuse med god samvittighet, og bestille så mye snus du vil på nett. Snus inneholder nemlig ikke animalske produkter, og er derfor vegetarvennlig.

Men er det sunt?

Hvis du derimot valgte å slutte å spise kjøtt fordi du ønsket en sunnere livsstil, er ikke svaret like enkelt. Det er ikke sunt å snuse, men det er likevel sunnere enn røyk.

Testosteron.se